19 Ocak 2011 Çarşamba

YENİ CHP YENİ GENÇLİK KOLLARI

18 Aralık 2010 tarihinde ki olağanüstü kurultaydan sonra “Yeni CHP” söylemi dilden dile dolaşır oldu. Bu kapsamda, il başkanlarının istifaları alınmaya başlandı. Ankara’da Sav’ın ekibi istifa etmese de İstanbul’da Berhan Şimşek’in ‘mecburen’ havlu atması süreci hızlandırdı. İstanbul’a Nebil İlseven gibi CHP’yi hem sermaye, hem geniş halk kesimleriyle buluşturabilecek iddialı bir isim atandı. Şimdi atanacak il yönetimleri, seçimlerden sonra yapılacak kurultaylarda oluşacak delege listelerini belirleyeceği ve Kılıçdaroğlu’na ‘delege tabanı’ yaratabileceği için büyük önem taşıyor.

Bu işin “ana kademe” boyutu. Bir de Gençlik Kolları boyutu var. İnanç Yıldız Genel Başkanlığın da yeni atanan MYK’da ne kadar birleştirici ve örgütsel bağlamda kalıcı olacak zaman gösterecek.

Yeni atanan 18 kişilik gençlik kolları MYK’sının büyük bölümü İzmir delegasyonundan. Bunda Genel Başkan İnanç Yıldız’ın İzmir’den olmasının payı büyük diye düşünüyorum. Şuan ki durum itibariyle ise, İnanç Yıldız’a karşı büyük bir önyargı oluşmuş durumda. Kendisine bir sekreter ve makam arabası tahsis edilmesini istediği, parti genel merkezine değişik bölgelerden gelen gençlerle görüşmediği gibi rivayetler dilden dile kulislerde konuşuluyor. Şimdilik bu söylemler “rivayet” niteliğinde. Umarız da öyle de kalır.

LİDERLİK VASFI

Yeni gençlik kolları MYK’sının önünde genel seçimlere hazırlanmak için çok kısa bir zaman var. Bu zaman zarfında 81 il örgütünü yeniden inşa etmek kolay bir iş değil. Bunu başarabilecekler mi onu da zaman gösterecek. Şuan ki durum itibariyle İl Başkanlarının yeni MYK’ya karşı “tavır”lı olduklarını ise biliyoruz. Umuyoruz seçim arifesinde böyle bir konu gündeme gelmez ve CHP gençlik kolları yekvücut olarak seçimlere hazırlanır.

İnanç Yıldız’la ilgili diğer bir kaygı taşıyan durum ise; bundan önce CHP’nin hiçbir gençlik kolları yönetim kadrosunda yer almaması. Belde, ilçe ve il yönetim kurullarında görev almamasının bundan sonra ki görev süresinde kendisine negatif bir durum oluşturacağı aşikâr. Genel Başkan sıfatında ki bir kişinin, ilçe ve il başkanı arasında ki sorunları bilmesi gerekmektedir. Bu sorunları bilmeden örgütüne hâkim olması elbette imkânsız. Tersi bir durum olması için doğaüstü güçlere sahip olman gerekmektedir. İnanç Yıldız’ın en çok eleştirildiği bir diğer konu ise liderlik vasfı. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı sıfatında ki birisinin mutlak suretle liderlik vasfının olması gerekmektedir. Deyim yerindeyse masaya yumruğunu vurduğunda ses getirecek olmalıdır. Bu ve buna benzer olumsuzluklar seçime hazırlanan bir partinin ve yeni oluşan gençlik kolları MYK’sının son derece zorlanması anlamına gelir. Hiçbir CHP’li de genel seçim öncesinde böyle bir durumun oluşmasını istemez elbette.

MYK’DA YER ALAMAMAM

Şimdi bazı okurlar ve benim CHP Gençlik Kolları MYK’sın da yer alma çabamı bilenler hemen boruları öttürmeye başlayacaklardır. MYK’da görev alamadığı için “sallayıp duruyor” diye. Bunu söyleyecek olanların “sığ” zihniyetiyle olaya bakacak olursak, evet haklılar. Lakin durum hiç öyle değil. Yeni oluşan MYK’da görev alsamda bu yazdıklarımı yazacaktım. Hatta o zaman daha net ve keskin cümlelerle ifade edecektim kendimi. Eğer herhangi bir makam veyahut mevki gözeterek siyaset yapıyor olsa idik, malumunuz bu tür konulara hiç mi hiç girmezdik. Yine de ne olursa olsun partimin neferiyim ve yeni oluşan MYK’ya elimizden gelen desteğin fazlasını vereceğiz diyebiliyorum. Bence de önemli olan bunu söyleyebilmek.

Kısaca; ben elmayı seviyorum diye elmanın da beni sevmesi şart değil! …

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder