20 Ocak 2012 Cuma

KÖYLÜ DELEGELER...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan seçildiğinde partinin tabanına en büyük vaadi parti içi demokrasi ve adaylarını partinin üyelerinin seçeceği olmuştu. Tüm Türkiye çapında ki CHP örgütlerinde olduğu gibi Edremit’e bağlı örgüterde de delege seçimi sürecinin başlamasına çok az bir süre kaldı.

Belli makam ve mevkilerde olan insanların, önemli olanın seçilmek değil, seçildikten sonra sorumluluklarının bilincinde çalışması gerçeği bugün CHP yönetimlerinde en büyük sorunlardan birisidir. Seçildikten sonra vatandaşın sorunlarını dinlemeyen, seçilmeden önce ki samimiyetini yitiren insanlardan ne memlekete hayır gelir, ne de bağlı oldukları partiye. Bu bağlamda 21 Ocak’ta başlayacak olan, Altınoluk’a bağlı Narlı, Doyran ve Avcılar gibi köylerde ki seçimlerin önemi dahada önem arz ediyor.

CHP’li üyeler bu seçimlerde özellikle köylerde yaşayan partililerini delege seçmesi, hem parti tabanında karşılık bulacaktır, hemde köylünün milletin efendisi olduğunu gösterecektir. Bunu niye mi söylüyorüm, çünkü; bundan önceki seçimlerde sırf parti içi dengeleri elinde tutma adına yapılan kulislerde, gruplaşmaların doğurdu adaylar parti için çalışmamış (seçildiği halde bir defa partinin kapısından içeriye girmemiş, seçim süreçlerinde partinin irtibat bürolarına uğramamamış), önemli olanı delege olmak olarak görmüştür. Bunu yapan insanlardan partilerine fayda olmadığı gibi, zarardan başka hiçbir şeyede yaramamıştır.

Benim düşüncem ve kati fikrim, bu sefer özellikle köy halkının delege seçilmesi ve delegelik vasfını yerine getirecek insanların o sıfata sahip olmalarıdır. Aksi halde değişim yaşaması gereken CHP, yerinde saymaya devam edecektir.

Buna ek olarak, partinin içerisinde aktif olarak siyasetle ilgilenen onlarca gencin (Edremit merkez, Akçay, Zeytinli, Güre ve Altınoluk’ta onlarca böyle genç var) parti içerisinde bu sıfatlara kavuşturulması, hem çıkar beklemeden yapılan siyaseti olgunlaştıracak, hemde partinin ileriki yönetim kadrolarını oluşturacak insanları paha biçilemez siyasi olgunluğa kavuşturacaktır. Gençleri sadece seçimden seçime afiş asan, broşür dağıtan bireyler olmaktan öte (ki gençlik kollarının görevlerinden biriside afiş asmaktır) bu ve buna benzer görevlere getirip onlara sorumluluk vermek, partiyi gerçekten düşünmenin ve partiyi kişisel çıkar ve menfaatlerin önüne geçirdiğinin en büyük göstergesidir.

Onun içindir ki; CHP önümüzde ki delege seçimlerinde özellikle iki hususa dikkat etmelidir diye düşünüyorum. Köylerde yaşayan vatandaşların ve gençlerin delege olacak olması, partiye yapılacak en büyük faydadır. Bu görev ve sorumluluğu en çok onlar hak etmiştir.

NOT: Çarşamba günkü “CHP AŞIKLARI” başlıklı yazımla ilgili onlarca telefon ve akabinde onlarca olumsuz eleştiri aldım. Olumsuz eleştiri yapan insanların neredeyse tamamı köşe yazılarımı birilerinin bana yazdırttığını düşünüyorlar. Onlara şu teklifi yapıyorum, bir dahaki yazımı sizlerin ofislerinde, sizlerin gözünün önünde özgür ve bağımsızca yazmaya ben varım, sizlerde var mısınız!

DİPNOT: Önümüzde ki Salı günü Alevi Kültür Derneği Altınoluk Şubesi Başkanı Hüseyin Altay ile söyleşim olacak. Kendisine sormak istediğiniz sorularınız var ise, okyonder@gmail.com adresine mail gönderebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder