5 Ocak 2012 Perşembe

SİYASETİN MİNİ BAŞKENTİ: ALTINOLUK

Altınoluk’ta siyaset hiçbir zaman bitmez. Bu evvelde de böyle olmuştur, bugünde ve yarında böyle olacak. Siyasetin harman olduğu bir beldedir Altınoluk… Altınoluk’ta siyaset yapmak hem zordur, hem meşakkatlidir. Altınoluk’ta siyaset yapmakla Ankara’da siyaset yapmak aynıdır dersek abartmış olmayız. Siyasetin küçük başkentidir Altınoluk…

Altınoluk’ta şu sıralar siyasi gündeminin bir numaralı maddesi ilçe olup olmayacağı. Daha sonra ise CHP’nin Ocak ayında yapılacak delege seçimleri ve belediye başkanlığı için ismi geçen isimler olarak sıralayabiliriz. Altınoluk’un ilçe olma olasılığı aldığım duyumlara göre oldukça zayıf. Balıkesir’in büyükşehir olması durumunda (önümüzde ki yerel seçimlere yetişeceği söyleniyor) Altınoluk’ta muhtemelen Edremit’in mahallesi konumunda olacak. Diğer alternatif ise Güre’nin ilçe yapılacağı (Bülent Arınç’ın Güre’de yazlığının olması bunda önemli bir faktör olarak gösteriliyor) ve Altınoluk’un da Güre’ye bağlı olacağı yönünde. Altınoluk nüfus olarakta, büyüklük olarakta, gelişmişlik (!) olarakta Güre’den bunu daha fazla hak ediyor diye düşünüyorum. Balıkesir’in büyükşehir olma durumu konuşulmadan da Altınoluk’ın ilçe olması yönünde söylentiler sürekli çıkıyordu. AKP Altınoluk Belde Başkanı Metin Örkçü ile geçmiş aylarda yaptığım bir söyleşide bunu projeleri olarak açıklamıştı.

Peki Altınoluk’un ilçe olması yönünde beldenin siyasi partileri, STK’ları, DTK’ları ne gibi çalışmalar yapıyor. Daha doğrusu yapıyorlar mı? Gözle görülen bir çalışmanın olmadığını görüyoruz. Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat’ın bu yönde bir çalışmasının olduğunu biliyoruz. Peki Başkanın tek başına bu çalışmayı yapması ne kadar yeterli olacaktır. Başkan Özpolat’ın haricinde GÜMÇED Başkanı Mehmet Akif Öznal ve Edremit eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Başaran’ın da faaliyette olduklarını görüyoruz. Yine soruyorum: Yeterli mi?

Bu ve buna benzer soruları arka arkaya sıralayabiliriz elbette. Önemli olan bu soruları sormak değil; asıl olan Altınoluk’un hak ettiği bu karşılığı görmesi…

Altınoluk’un bir diğer konusu ise yaklaşan yerel seçimler ve başkan adayları… CHP adına ismi geçenler mevcut Belediye Başkanı Özpolat’ın yanı sıra Mehmet Akif Öznal ve eski Başkan İsmail Aynur. Yerel seçimler biraz daha yaklaştığında Özpolat ve Aynur isminin biraz daha ön plana çıkması ve iki isminde adaylık konusunda yarışa girmesi partiyi mutlak suretle olumsuz yönde etkileyecektir. Böylesi bir durumda CHP Altınoluk’ta güç kaybedebilir ve diğer muhalif partiler aradan sıyrılabilirler. Şimdiden bunu söylemek biraz hayalperestlik gibi gelebilir fakat, zaman yaklaştığında karşı karşıya kalacağımız durum başka bir aday çıkmazsa böyle olacak gibi görünüyor.

Yukarıda yazdıklarımın haricinde CHP’den adaylık düşünen başka isimlerinde olduğunu biliyorum. Bunları şimdilik yazmıyorum, kazan biraz daha ısınmaya başladığında bu isimleri de sizlerle paylaşacağım…

Diğer bir konu ise CHP’de yaklaşan iç seçimler. Altınoluk Belde Başkanlığı için hiçbir isim duymadım şuana kadar. Böylesi bir süreçte Belde Başkanlığına aday olmak ateşten gömlek giymekle eşdeğer durumda. Mevcut Başkan Musa Karaaslan yeniden aday olur mu, yoksa koltuğunu başka bir isme devreder mi bunu da zaman gösterecek. Yine açıkca gördüğümüz bir diğer çalışmada CHP’nin Altınoluk’ta ki muhaliflerinin belde başkanlığı için isim aradıkları yönünde. Herhangi bir ismi belirlediler mi bunu bilmiyorum ama, muhalif ekibin kurt siyasilerinin boş durmayacağı da aşikar.

Altınoluk’ta ki siyasete neresinden bakarsanız bakın bir hareketlilik olduğunu rahatça görebiliyorsunuz. Yazımın başında da belirttiğim gibi siyasetin mini başkenti konumunda ki Altınoluk’ta seçim süreçleri yaklaştıkça ortam daha da kızışacağa benziyor. Bu süreçte tek temennim kazananın Altınoluk, ve sadece Altınoluk’a hizmet etmek isteyen doğru ve cesaretli siyasilerin olması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder