10 Mayıs 2012 Perşembe

TWİTTER'I AL-GI-LA-YA-MA-YAN-LAR!

Yıl 2012 ve Türkiye’de hala daha sosyal medyanın gücünün farkına varamayanlar var…

Örneğin Twitter’ı sadece “hakara-makara”dan ibaret sayan binlerce yöneticinin bulunduğu bir memlekette yaşıyoruz…

Bugün Twitter hesabı olan bir kişi, tek başına dünyanın en saygılı, büyük ve kaliteli basın devlerine kafa tutabilecek durumda. Nasıl mı? Örneğin Van depreminin ardından TV’ler de gördüğümüz onlarca resim ilk olarak Twitter üzerinden paylaşılmıştı. Dünya’nın son 2 yılda yaşadığı faciaları şöyle bir gözününüz önüne getirin. Hemen hemen hepsin de Twitter başrol oyuncusu durumda. Çok önemli bir şampiyonlar ligi müsabakası olduğu zaman Twitter’da gündem o maça kilitlenirken, illa ki maçı izlemeniz gerekmiyor. Takipçilerinizin tweetleriyle bağlantılı olarak, dakika dakika maçların gidişatını öğrenebiliyorsunuz. Twitter öyle bir sosyal mecra ki; TBMM’de görüşülen en kritik görüşmelerin “kritikleri” bile Twitter üzerinden yapılıyor.

Hal böyleyken; kendisini sosyal medyadan, özellikle de Twitter’dan uzak tutmak için kılı kırk yaran yöneticilere sahibiz! Yöneticilerden kastım; özellikle siyasiler… Siyasilerimizin yanına gazetecileri de ekleyebiliriz.

Siyasiler ve gazeteciler için (özellikle yereldekiler) bulunmaz bir nimet olan bu Twitter’ı kendileri ne kadar anlayabilmiş durumdalar. Bana göre sayısı oldukça ama oldukça azımsanacak ölçüde!

Bir belediye başkanı Twitter’ın kendisine ve yönettiği kuruma ne katabilir bunu çok iyi düşünmeli. Gerçek manada vatandaşa hizmet götürmek için başkanlık vasfına haiz olan kişi; öyle ya da böyle bu sanal dünyada ki yerini almalıdır. Her vatandaş belediyeye gelip herhangi bir derdini ya da sıkıntısını dillendiremeyebilir. Facebook ve Twitter gibi sosyal iletişim ağları üzerinden de vatandaşın sorunu dinlenebilmeli ve hatta sorun giderilmelidir.
Aslına bakarsanız dünya üzerinde bunun güzel örnekleri de mevcut…

En bildiğimiz örnek sanırım ABD Başkanı Barack Obama’nın seçim süreci içerisinde Twitter’ı aktif olarak kullanması ve seçim zaferi konuşmasın da Twitter’ın etkinliğinden bahsetmesiydi…

Dünya değişiyor… Ve bu değişen dünyaya ayak uyduranlar ve uyduramayanlar olarak ikiye ayrılıyoruz…

Kontenjanlar dolmadan, siz de yerlerinizi almaya başlayın derim…

Aldıysanız da, almayan eş ve dostlarınıza sosyal dünyanın kapısını açabilirsiniz…

Kalın sağlıcakla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder