6 Ocak 2013 Pazar

2013 GÖRÜŞLERİ...

Gazetemiz şimdilik haftalık olduğu için, haliyle yazma isteği de biraz sekteye uğruyor. Buna bir de Orhan Doruk ağabeyin iş ciddiyeti eklenince strese girmemek elde değil…

Yeni yılın ilk günlerinde okuduğum bütün köşe yazarları 2013 yılına dair gündemleri kendilerine göre yorumlamışlar. Kimisi Anayasa tartışmalarının bir numaralı gündem olacağını söylerken, belirli bir kısım Başbakan Erdoğan’ın Başkanlık konusunu dilinden düşürmeyeceğini, ufak bir kısım ekonomiyi, geriye kalan kısımda PKK ve terör sorunun başı çekeceği görüşünde.

Bende Altınoluk’a dair 2013 yılı görüşlerimi yazmak istedim… 2014’e girerken isabet yüzdem ne kadar olacak bekleyip göreceğiz.

* Altınoluk’a 2013 yılında damgasını vuracak en önemli konu (diğer yerler gibi) seçimler olacak. “O parti şunu, bu parti bunu aday gösterecekmiş, aaa duydun mu bizim bu, şu partiden aday olacakmış, hadi canım sende, koyun güdemez o” gibi konuşmalar ve kahvehane dedikoduları bir numaralı gündemimiz…

* Belediyenin yapmış olduğu çalışmaların yeterliliği ve beklentileri bir diğer konumuz.

* Edremit Belediye Başkanlığı için Altınoluk’tan kimlerin aday olacağı ise asıl bomba haber.

* Muhtemel adaylar arasında (Altınoluk’tan) şimdilik iki isim konuşuluyor. Mevcut Belediye Başkanı Hasan Özpolat ve ebedi Başkan adayı Mehmet Akif Öznal Edremit’e adaylığı konuşulan isimler.

* İkametgâhı Altınoluk’ta iş yeri Edremit’te olan CHP Balıkesir İl Yönetim Kurulu Üyesi Ensar Aytekin’de konuşulan bir diğer isim.

* AKP’den duyduğum birkaç ismi buradan telaffuz etmek istemiyorum. Kendilerine olan güvenim yerle yeksan olduğu için duyduğum isimleri buraya yazıp mahcubiyet duygumun kabarmasına müsaade etmeyeceğim.

* CHP Altınoluk Belde Başkanlığı’nın Edremit seçimlerinde takınacağı tavırda hayli merakla bekleniyor. Ciddi konularda CHP Edremit İlçe Yönetimini eleştirmekten geri kalmayan (gücünün farkında olarak) Altınoluk Belde Başkanı Ömer Faruk Gültekin ve yönetimi, bakalım 2013 yılında ne gibi bir tavır sergileyecek.

* Altınoluk’un ve haliyle Altınoluk’taki en güçlü ve kalabalık kitlesel kurum olan CHP’nin, Edremit seçimleri için kilit rol oynayacağını da söylemeden geçemeyeceğim. 2013 yılı bu anlamda da hayli olaya gebe…

* İlçe olamama konusunda AKP’ye fena halde bilenen Altınoluk’lu seçmenlerin, seçim zamanı geldiğinde AKP’ye (!) göstereceği kartın rengi de 2013 yılında konuşacağımız dedikodulardan…

Not: CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile gerçekleştirdiğim röportajı gazetemizin 5. sayfasında okuyabilirsiniz.

Dipnot: 2013 yılının önce insanlığa sonra ülkemize barış, adalet, özgürlük ve demokrasi getirmesi dileğiyle. Malumunuz memlekette bunlar olmadan yaşıyoruz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder