29 Mayıs 2013 Çarşamba

MEN DAKKA DUKKA

Yerel seçimlere sayılı günler kala aday adayları siyasi çalışmalarına hız verirken, gözlerden kaçmaması gereken bir konuya kısaca değinmek istiyorum. İşimiz gereği sürekli olarak insanlarla iç içe bir yapıda çalışıyoruz. Haftanın hemen her günü Edremit genelinde izlenimler ediniyoruz. Yerel seçimlere olan zaman kısalırken kulislerdeki “dedikodu” kazanı da daha bir hararetli kaynamaya başlıyor. Her geçen gün sürpriz bir ismin adaylığını “dedikodu” tahtasına yazarken, mevcut adaylarında “olabilir itelerini” ölçüyoruz. Buraya kadar her şey normal akışında seyrediyor. Benim hem anlam veremediğim hem de şaşırdığım konu ise; Cumhuriyet Halk Partili olsun ya da olmasın Edremit genelinde yaşayan insanların büyük çoğunluğunun merakıCHP tarafından kimin aday gösterileceği. Edremit’te şu sıralar öyle bir hava oluşmuş durumdaki, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde sanki sadece CHP aday gösterecek, diğer partiler hiçbir şey yapmayacakmış gibi... Nerede konusu geçerse geçsin en merak edilen soru, CHP içerisinde hangi aday adayının ipi önde göğüsleyeceği. AKP ve MHP başta olmak üzere diğer siyasi partilerin aday adaylarına dair tek bir kelam dahi yok.

 

Mevcut durum içerisinde CHP’nin Edremit’i kazanma ihtimalini kuvvetli kılmak için Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek olmadığını düşünüyorum. CHP içerisinde ki aday adaylarının Edremit’e belediye başkanı olmak için siyasi hırs ve egolarının önüne partilerinin menfaatlerini koymaları bunun için yeterli olacaktır kanısındayım.

 

Bakalım ve görelim; AKP veya MHP mi CHP’yi saf dışı bırakacak, CHP mi kendi kendisini diskalifiye edecek, yoksa CHP Edremit’i silip süpürüp tarihi bir sonuç mu alacak.

 

19 MAYIS VE ALTINOLUK

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı her sene olduğu gibi Altınoluk’ta yine büyük bir coşkuiçerisinde kutlandı. Altınoluk halkının böylesine anlamlı günlere olan bağlılığının göstergesi Edremit ve Balıkesir’i aşmış tüm Türkiye’ye yayılmış durumda.Altınoluk Demokrasi Platformu öncülüğünde CHP Altınoluk Gençlik Kolları’nın düzenlediği fener alayı ile Altınoluk halkının da farkını bir kez daha ortaya koyduğunu düşünüyorum. Fakat burada “fark ortaya koymak” bir ego meselesi ya da güç gösterisi gibi algılanmamalı. Yani Altınoluk’taki insanlar Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve onun değerlerine bağlı iken Edremit veya bir başka yerdeki vatandaşımız bağlı değil anlamını çıkartmak son derece yanlış olacaktır.

 

ALTINOLUK NEDEN BİR ŞİRİNCE DEĞİL?

 

Geçtiğimiz hafta sonu Altınoluk Belediyesi’nin organizasyonun da Altınoluk Belediye Başkanı SayınHasan Özpolat, Meclis Üyesi Sayın Ümit Yaşar Baburşah ve Edremit Körfezinde görev yapan köy ve mahalle muhtarları ile birlikte Meryem Ana ve Şirince Köyü’nü gezme fırsatım oldu. Yediklerimizi ve içtiklerimizi kendimize saklayarak size farklı biryöneticilik hali sunmak istiyorum.

 

Gidenleriniz mutlaka olmuştur. Şirince denilen yer öyleballandıra ballandıra anlatılacak kadar göz kamaştırıcı bir yer değil. Küçük ve şirin bir yer olduğunu kabul etmekle birlikte, şarap konusuna yaptıkları yatırımın meyvesini yıllardır fazlası ile aldıklarını söylemek istiyorumHemen her köşede bulabileceğiniz şarap evlerinin mistik kokusu ile zaten başbakanın istemediği gençlik profiline uygun bir hale bürüyorsunuz. İşin enteresan boyutu Şirince topraklarında şarap yetişmiyor. Yani adamlar başka topraklarda yetişen şarapların kaymağını kendileri yiyor. Bunu yaparken haklarını teslim etmek gerekli diye düşünüyorum; lakin Şirince esnafı ve oradaki yöneticiler köyü pazarlama konusundaüst düzey işlerin altına imza atmışlar.

 

Şirince denilen yer kıyametin kopacağı varsayılan günde hayatta kalınabilecek iki yerden birisi olarak bile dünya çapında ün yapmış durumda. Tanınmışlığı ve köye gelen turist sayısı öylesine fazla ki (sosyal medya ile içli dışlı olanlar bilecektir) telefonumda yer bildirimi yapan programda kendimi “Şirince Köyü”nde etiketlediğimde o gün içerisinde köyde aynı programı kullanarak check’in yapanların sayısı tamı tamına 5600 idi. Düşüne biliyor musunuz, 687 nüfusa sahip bir köyde, bir gün içerisinde 5600 kişi yer bildirimi yapıyor. İşte ben buna pazarlama derim!

 

Konunun Altınoluk’la ilgili kısmına gelince… Az önce bahsettiğim gibi Şirince sadece “Şirin” bir yer. Öyle abartacak ve insanı büyüleyecek nesneler göremedim.Altınoluk Köyü ise Şirince Köyü’nden kat kat daha güzel.Fakat gelin görün ki, zamanın basiretsiz yöneticileri biraz vizyon ve misyona sahip olsalardı Altınoluk gibi bir yeri bırakın Türkiye ve Dünya’yı Uzay’da bile meşhur hale getirebilirlerdi. Bunu farazi olarak söylemiyorum. İşte Dünya’nın akın ettiği Şirince Köyü, işte Balıkesir ve Bursa merkezli yerli turistlerin akın ettiği Altınoluk Köyü.

 

Yani anlayacağınız; Men Dakka Dukka...! (Kendi eden kendi bulur)

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder