15 Ağustos 2013 Perşembe

PİŞMAN OLDUM!

Geçen hafta İşçi Partisi Edremit İlçe Başkanı Sayın Hüseyin Özdemir’in Edremit Belediye Başkanlığına aday olabileceğini, bununla ilgili olarak önemli kaynaklardan “ciddi” bilgiler edindiğimi sizlerle paylaşmıştım.

Paylaştığıma paylaşacağıma pişman oldum!

CHP’li bazı kişilerin söylemleri başta olmak üzere hem sosyal medya da hem de gündelik hayatta onlarca tepkiyle karşılaştım.

Tepkilerin genelinde şunlar dile getirildi:

• “İşleri ancak CHP’ye vurmak, aday olacakta ne olacak?” diyeni oldu.

• “Aday olmasına olsun da, 200’ün üzerinde oy alamaz” diyeni oldu.

• “İşçi Partisi’nden aday olacağına CHP’ye destek versin” diyeni oldu.

• “Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Kendi hallerine bırakmak en iyisi” diyeni oldu.

• “Kazanamayacağını bile bile seçime girmek ideolojisine ihanet etmek değil midir?” diyeni oldu.

• “Girsin girsin, CHP’nin oylarını bölerler ne güzel” diyeni oldu.

• “Memlekette ‘dik’ duran tek parti İşçi Partisidir, destekliyorum” diyeni oldu.

• “Hüseyin Özdemir kim yahu?” diyeni oldu.

Hatta ve hatta; “Başkan seçilirse gazete de yazmaya devam edecek mi?” diyeni bile oldu…

Gazetemizde köşe yazarlığı da yapan Sayın Özdemir Edremit’e belediye başkanı olur mu bilemem ama (henüz resmi bir adaylık durumu yok) dediğim gibi seçimlere renk katacakları kesin.

Gazetemize e-mail ve sosyal medya aracılığıyla gelen olumlu-olumsuz tepkiler de bunun en güzel göstergesi…

SOSYAL MEDYAYI “KAVRAYAMAYAN” SİYASİLER…

Sosyal medya artık hayatımızın büyük bir bölümünü kaplar hale gelmiş durumda. Gün içerisinde tweetlerimizi veya Facebook bildirimlerimizi takip etmediğimizde kendimizde büyük bir boşluk hissediyoruz. Bu gerçeği görmezden gelmeden yerel seçimler arifesinde önemli bir konuya değinmek istiyorum.

Sosyal medya araçları içerisinde özellikle Twitter gazeteciler ve siyasiler için bulunmaz bir nimet. Etkilerini ve tepkilerini de en son gezi olaylarında net bir şekilde görmüş olduk.

Edremit Belediye Başkanlığına aday adayı olan kişileri şöyle bir gözümün önünden geçirdiğimde Sayın Adnan İnci haricinde bu mecraya önem veren hiç kimseyi göremedim. Elbette gözümden kaçanlar da olabilir…

Özellikle genç seçmen kitlesiyle birebir iletişim kurma konusunda büyük bir avantaj olan Twitter’ı yerel siyasilerimiz ne zaman kavrayacaklar bunu da inanın çok merak ediyorum.

Zira; memlekette, Twitter’ın gücü öyle bir hal aldı ki; gezi eylemleri oradan örgütlenirken, memleketin muhalefet liderleri Başbakan’a aynı mecradan cevaplar veriyor. Ve bu cevaplar da büyük gazetelerde büyük harflerle gözümüzün içerisine sokuluyor.

Söz Twitter’dan açılmışken takip etmek isterseniz buradayım: twitter.com/@okyondr

ALTINOLUK’UN ÜZERİNDEN GEÇTİLER…

Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte bayram tatili adeta “Altınoluk’un üzerinden geçti” diyebiliriz. Ne güzel “biz bize” hayatımızı sürerken bayramın ilk gününden itibaren ne telefonlarımız çeker oldu ne arabaları park edecek yer bulabildik ne de denize girebilecek kumsal da sakin bir köşe.

Altınoluk esnafı adına güzel geçtiğine inandığım bayram tatiliyle ilgili Twitter’da atılan bazı tweetleri sizlerle paylaşmak istiyorum:

@umitaggul: dün bayram dönüşü altınoluk-istanbul arası hiç çevirme yok, bomboş istanbul'da her yerdeydi. amacınız kazaları engellemek mi ceza yazmak mı?

@fatma_solak: Ohh be Bayram tatili için gelenler gitti Altınoluk rahatladı çok şükür. Neydi o öyle insan yığını..

@elmasonur: Altınoluk yine bambaşka eğlendirdi. "Altınoluk Bayram III" görüşmek üzere

@tilaMurat: altınoluk'a gelmek için en yanlış zamanın bayram tatilleri olduğunu söylemek isterim. gelmeyin. memleketiniz neresiyse oraya gidin.

@mehmetortac: Akçay ve Altınoluk bayram tatili nedeniyle küçük İstanbul olmuş. Her taraf 34 plaka ve trafik köprü trafiğinden beter.

@sevoshyus: Altınoluk da b.k mu var herkes orda (bayram günü calistigi icin kiskancliktan kuduran insan twiti)

@cansuertek: Ya sen Akçay Altınoluk yolusun trafik senin neyine? Gidin buradan bayram tatilcileri gidin boşaltın burayı yeter be

@mertinsani: bayramda herkes altınoluk civarında olsun. görüşülsün, hasretler giderilsin, eğlenilsin, hayat 3-5 günlüğüne cidden bayram olsun.

@aliekberkaracam: Çok tedirginim... Acaba, vali bey "Bayram" Tatilinide iptal edermi? Eğer öyle olursa bizim "Altınoluk" hayalleri suya düşer...

@SybilVainn: Altinoluk merkezde park edecek yer yok hic bu kadar kalabalik olmamisti bayram bitti e hadi gidin gari!

@acun_m: Hicbir zaman hayat bayram olmadi yada her sana gelisimiz bayramdi #Altinoluk

@MineCanan: 10 km'yi 45 dakikada geldim. Tesekkurler Altinoluk trafigi, tesekkurler bayram kalabaligi!

@ysmnkrmn: Bayram tatil deniz kum gunes dondurma altinoluk istanbul..bu kelimelerin arasina anlamli kelimeler yerleştirerek kuralli cumle kurunuz.

İNSANLIK İÇİN KÜÇÜK BİZİM İÇİN BÜYÜK

Önümüzdeki hafta ulusal gazetecilik için “küçük” yerel gazetecilik için “büyük” bir haberin altına imza atmanın çalışmasını yürütüyoruz…

Dahası, haftaya…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder