18 Şubat 2012 Cumartesi

A) DÖNMEZ B)YILDIRIM C)YAĞCI D)BAYAN?

CHP’nin Edremit merkez, belde ve köylerde ki delege seçimlerinin bitmesinin ardından şimdi gözler belde ve ilçe seçimlerine çevrilmiş durumda. Belde seçimleri (tahminim) mart ayının 20’sine kadar, ilçe seçimi ise nisan ayının ortalarına doğru sonlandırılmış olacaktır.

İlçe seçimleri ile alakalı olarak, adaylıklarını açıklamamış olsalar bile siyasi kulislerin konuştuğu kişilere şöyle bir göz atalım istedim…

Konuşulan isimlerin başında mevcut ilçe başkanı Necmi Dönmez geliyor. Mahmut Ceylan’ın milletvekilliği adaylığını açıklamış olmasından dolayı istifa ettiği görevine yönetim kurulu arkadaşları tarafından çoğunluk oyunu alarak seçilen Dönmez, seçildiği dönem boyunca yönetim kurulu arkadaşları ile beraber bir tane genel seçim geçirdi. Seçim döneminde göstermiş olduğu performans çoğu insan tarafından takdir edilse de, bazı kesimler tarafından eleştiriye maruz kaldı. Kişilik olarak hiçbir eleştiriyi kendisine yakıştıramayacak olsam da, siyasetin “ayak oyunları”na pek alışkın olmadığı aşikâr durumda… Siyasetini samimi ve örgütle iç içe yapma adına yoğun çaba sarf eden Dönmez’in kulislerde konuşulan rakipleri ise oldukça “dişli” isimler…

Bir diğer isim olan Yurt Yıldırım’da siyasi kulislerle oldukça konuşulan birisi. Yurt Yıldırım bilgi, birikim ve ekip çalışmasına verdiği önemle kendisini daha ön plana çıkartıyor. CHP Edremit örgütünü 3-5 basamak yukarıya çıkaracak önemli projelerinin olduğunu bildiğim Yurt Yıldırım’ın en önemli artılardan birisi ise kadınlara ağırlık verecek olması.

Siyasetin kalbinin attığı yerler olan kulisler bizlere bütün gerçekleri tüm çıplaklığı ile anlatıyor aslına bakarsanız. O kulisin bir diğer “dedikodusu” da CHP Akçay eski Belde Başkanı ve son genel seçimde CHP’den milletvekili aday adayı olan Kaya Yağcı… Körfez bölgesinde ki CHP örgütünde siyaseti en milimetrik hesaplarla yapan iki isimden birisidir aynı zamanda. Herhangi bir göreve talip olmadan önce artılarını ve eksilerini çok kere düşünür ve öyle adım atar. Edremit bölgesinde ki delegelerin telefonları bu aralar sıklıkla çalıyor ise, karşılarına çıkacak isim muhtemelen Kaya Yağcı olacaktır. İşi şansa bırakmadan, plan ve programlı bir çalışma yaparak yoluna devam eden Kaya bey, şayet CHP Edremit İlçe Başkanı olursa Belediye Başkanlarına “eyvallah” çekmeyen ender siyasilerimizden birisi olacaktır.

Ve belki de siyasi kulislerde konuşulmayan, şayet konuşulursa adından çokça söz ettirecek bir diğer isim var. Asıl önemli isim olan o bayanının ismini kendi isteği üzerine özür dileyerek saklı tutmak istiyorum.

Kendi izlenimlerimi siyasi kulislerden edindiğim bilgiler doğrultusunda sizlerle paylaştım. Üzerine basa basa söylemek istediğim asıl konu ise; seçilecek isim kim olursa olsun, kazananın CHP olması! Güçlü bir CHP olmadan genelde de yerelde de siyaset icra etmek tahmin edeceğiniz üzere oldukça zordur…

Umarım; aday olan isimler enerjilerini seçim öncesi ayak oyunlara harcamazlar ve seçimlerin akabinde seçilemeyen isimlerle omuz omuza (!) CHP’yi bir adım daha öteye götürmenin gayreti içerisinde olurlar.

Kalın sağlıcakla…

NOT: CHP Edremit İlçe Başkanı kim seçilirse seçilsin bugünden söylüyorum, yazın bir kenara; umarım Belediye Başkanlarının değil, örgütlerinin “adamı” olurlar…!

DİPNOT: "Tarihin tekerleri hep ileriye ve iyiye doğru döner" Karl Marx...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder