9 Ocak 2012 Pazartesi

ALTINOLUK BELEDİYESPOR…

Geçen cumartesi günü Altınoluk Belediye Spor’un dayanışma yemeğine katıldım. Zorlu şartlarda görev yapan yönetimin maddi açıdan destek toplama amacı güden buluşmalar iyi, güzel ve keyifli… Bu yemeklerin organize edilmesinde elbette olumsuz hiçbir neden yok. Ben olaya biraz daha tersinden bakmak ve yöneticilerimize yeni bir bakış açısı sunmak istiyorum.

Kulüp Başkanı Çakıl’ın söylediği gibi artık amatör diye bir olgu kalmadı. Spor her alanıyla profesyonelleşmeye doğru ilerliyor. Altınoluk Belediyesi’de bu konuda adımları önceden atarak önemli bir artı da sağlamış durumda. Bu adımlara kapalı spor salonunun inşası, voleybol ve basketbol takımlarının aktif hale getirilmesini gösterebiliriz.

Fakat özellikle futbol takımına harcanan paralar bana biraz abartı ve yazık gibi geliyor. Buralara harcanan paralarla transfer edilen sporcular Altınoluk’ta veya bölgede yaşayan sporcular değil. Afyon’dan, Alanya’dan, Konya’dan transferler yapılıyor. İçlerinde birkaç tane Balıkesir bölgesinde yaşayan sporcu var ise, bu sayıda yetersiz bana göre…

Hâlbuki yapılan onca yatırım bölgede yaşayan gençlere yapılsa ve transfere binlerce TL harcanmasa daha doğru olmaz mı? Netice itibariyle amatör bir ligde oynuyorsunuz. Gençlere yapılacak olan yatırımın karşılığı biraz sabırla çok daha fazla alınacaktır kanaatindeyim. Geçmişten örnek vermek gerekirse; benimde arkadaşım olan bir Ali Öztürk var, şuanda Balıkesir Spor’da oynuyor. 1987 doğumlu olan bu kardeşimiz zamanında burada gerekli alt yapıyı almış olsa şuanda Balıkesir Spor yerine Beşiktaş veya Fenerbahçe’de çok rahat oynayabilirdi. Alt yapıdan kastımda sadece 13-14 yaşında keşfedilip spor yapmasına olanak sağlamak değil. Eğitim anlamında da bir alt yapı, kişilik kazandırma anlamında da bir altyapı vs… Yine genç arkadaşlarımızdan birisi olan Ramazan Çıra vardı. En son hatırladığım kadarıyla Kütahya Spor’da oynuyordu. Bu genç kardeşimizde gerekli alt yapıyı zamanında yaşadığı bölgeden ve futbol oynadığı kulüpten almış olsaydı şuanda Süper Lig’de çok rahat futbol oynayabilirdi.

Demek o ki; Altınoluk Belediye Başkanı, kulüp yöneticileri ve iş adamlarının desteği örnek teşkil edecek derecede. Kurumsal kimlik kazanma adına hızla ilerleyen bir kulüp var. Bu artıları yaparken bölge gençlerine biraz daha yatırımla beraber, gençleri spora daha iyi teşvik edebiliriz. Ali Öztürk’leri, Ramazan Çıra’ları cüzi fiyatlarla yetiştirip devasa ücretlerle büyük kulüplere satabilme kabiliyeti, amatör kulüplerin ve alt yapıya önem veren kurumsal yapıların birinci önceliği olmalıdır. Belde Belediyesi olan Altınoluk’a nasıl ki kapalı spor salonu ihtişamıyla beraber yakışacaksa, aynı şekilde yörenin çocuklarına A takımlarda şans vererek, yatırımları buralara yaparak kazanılan başarılarda yakışacaktır.

Kalın sağlıcakla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder