31 Ocak 2012 Salı

BİRİLERİNİN...

CHP Altınoluk Örgütü geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirdiği delege seçimleriyle beraber sandıktan birlik ve beraberliği çıkartmayı tamamen olmasa da büyük oranda başarmıştır. Mahalle ve ön seçim delegesi seçilen bütün üyeler (birkaçı hariç) hak ederek bu sıfata kavuşmuşlardır. Bu seçimlerde göstermiştir ki CHP Altınoluk örgütü bir bütün halinde hareket etmeyi dosta ve düşmana göstermiştir.

Asıl siyaset aslına bakarsanız bundan sonra ki süreçte başlayacak. Dananın kuyruğunu kim kopartmayı başaracak izleyip göreceğiz. İlçe Başkanlığı için adı geçen isimler arasında Yurt Yıldırım ve mevcut ilçe başkanı Necmi Dönmez’in isimleri geçse de, her an Kaya Yağcı’dan adaylık hamlesi (köy ve beldelerde delege seçimlerinin bitmesinin ardından) gelebileceği düşünüyorum. Ayrıca CHP kulislerinde henüz ismi çok fazla anılmasa da kadın bir adayında ilçe başkanlığı için nabız yokladığını biliyorum. Bahsini ettiğimiz isimler arasında Yurt Yıldırım’ın bir adım önde olduğu ise yine meşhur kulislerde konuşulan bir diğer konu.

Yeniden dönüp Altınoluk delege seçimlerine göz atalım. Mehmet Akif Öznal gibi partiye her seçimlerde fazlaca emeği geçmiş önemli bir ismin, CHP’nin Altınoluk’ta bir önceki dönemin belde başkanı Cahit Erol’un ve İskele mahallesinin muhtarlığını yapan Çiğdem Kıvan’ın delege seçilememesi kendilerinin haricinde parti için kayıp olmuştur. Basit oy avcılığı yaparak kimsenin bu isimleri çizdirmeye kalkacağını düşünmüyorum. En azından böyle bir hamle yapılacak olsaydı (!) partide onlarcası olan değerli ak saçlı amcalara yapılırdı düşüncesindeyim! Delege seçilememe konusunda özellikle Mehmet Akif Öznal’ın en ufak bir moral bozukluğu olacağını düşünmüyorum. Yılların getirdiği bilgi, birikim ve entelektüel kişiliği ve her şeyden önemlisi devrimci duruşu onu yeniden küllerinden doğuracaktır kanaatindeyim…

Delege seçimlerinin genç ve kadın adayları konusuna gelince ise beklentilerin karşılandığını düşünüyorum. Partiye en çok emeği geçen isimler olan gençler ve kadınlar CHP’nin yan kolu değil, itici güçleri olduğunu sandıklardan çıkan sonuçlarla da bir kez daha göstermişlerdir.

CHP’nin Altınoluk örgütünün bundan sonra yapması gereken husus ise; parti içerisinde gruplaşmaları (her alanda) bir kenara bırakarak yerel seçim çalışmalarına bir an evvel başlamalarıdır. Cumhuriyet Halk Partili olan insanları partiye küstürerek, onların gönüllerini almayarak, “nasılsa bunlar bizden” sözleri ile kendilerini avutmak ve hor görmek bu partiye yapılacak en büyük haksızlıktır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder